Bli proffs på att mingla


Många tycker att mingla är det svåraste som finns. Man känner sig obekväm och stel.
Men mingla är som så mycket annat, gör man det tillräckligt ofta så vänjer man sig.
Här kommer några tips som hjälper dig som inte tycker om att mingla:

 

1. Vem representera du och vad är ditt mål

Börja med att tänka på vem du är i mingelsituationen. Det finns ju en anledning till att just du är just där. Är det ett arbetsrelaterat mingel så är du ju representant för din arbetsgivare.
Iklädd dig rollen som en representant för företaget och dess värderingar. Då blir det enklare och du vet exakt vad du ska prata om.

2. Övning ger färdighet

Man kan faktiskt öva på att mingla innan situationen uppstår. Tänk på vilka som troligen kommer befinnas sig på just detta mingel, vilka frågor skulle du kunna ställa till just dem? Öva gärna in en kort presentation om dig själv och din roll. Glöm inte att öva in fraser för att inleda och avsluta samtal. Ha gärna ett par stycken på lager.

3. Humor är en isbrytare

Humor funkar nästan alltid, men var försiktig. Du får inte skämta om eller göra dig lustig över någon specifik person. Du känner ju inte den du talar till, och du vet inte vem denna känner i sin tur. Satsa på så enkel humor som möjligt. Du kan tillexempel låta tillverka en egen namnbricka med namnet Bruce Wayne eller något annat namn som folk kan relatera till. Där igenom kan du få lite lustiga kommentarer kring namnet och ett samtal är inlett. En tillverkare av namnskyltar är Quickbutton. Sök på QB: namnskylt.

4. Ta första kontakten

Det är alltid lättare att inleda ett samtal med en fråga. En fråga kräver alltid att motparten svarar. Välj gärna en fråga som ni bägge kan relatera till. Har ni sett en föreläsning så fråga något om denna. Tillexempel: vad tyckte du om…? Nyfikenhet är inte av ondo. Det är ju faktisk därför ni är där.

 

5. Var inte en krängare

Tänk på att vara lättsam, det är er första kontakt. Du måste känna efter om personen är intresserad av det du vill framföra. Var generell och be att få återkomma med mer information vid ett senare tillfälle.

 

6. Don´t be a stalker

Muta inte in en person. Tänk på att minglandets syfte är att träffa flera personer. En tumregel kan vara att inte ta någons uppmärksamhet mer än fem till tio minuter. Vill ni bägge prata vidare så kommer ni söka upp varandra igen.

 

7. Var glad och positiv

Var glad och positiv. Tala om sådan ni bägge kan vara överens om. Tänk också på att inte vara för privat, ni känner faktiskt inte varandra.

 

8. Var intresserad

Var intresserad av vad den andra har att säga. Det är ett faktum att vi gillar när folk är intresserade av vad de har att säga. Ställ följdfrågor och flika in.

 

9. Gör ett snyggt avslut

Att avsluta vid fel tillfälle kan vara kränkande. Ingen vill känna sig mindre intressant än nästa person du vill tala med. Vänta på ett naturligt tillfälle. Avsluta med fördel mötet med en vänlighetsfras. ”Det var intressant att prata med dig”, ”Hoppas vi stöter på varandra igen” eller varför inte utbyta visitkort.

 

10. Ge inte upp

Detta var bara några tips som saker som kan underlätta ditt minglande i början. Du kommer efter hand hitta din egen stil, och kanske tillochmed tycka att det är lite roligt att mingla.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *